Австрія

Список необхідних документів для відкриття Австрійської візи:

За вимогами нового Шенгенського кодексу з 5-го квітня 2010 року вступили в дію наступні вимоги:

Термін дії паспортів не повинен перевищувати 10 років. (Примітка: подовжені паспорти більше не приймаються! )

Термін оформлення документів в консульстві - 10 робочих днів. (Примітка: прийом документів на візу припиняється за 15 календарних днів до початку туру.)

Необхідні документи для виїзду в Австрію:

1. АКУРАТНИЙ закордонний  паспорт / проїзний документ дитини, термін дії якого перевищує терміни поїздки мінімум на 3 місяці, з наявністю 1 вільне сторінки для візи і місцем для 4 штампів. При наявності другого діючого закордонного паспорта, в посольство подається її оригінал.

Діти до 14 років повинні бути вписані в паспорт батьків або мати свій проїзний документ. Для дітей, яким виповнилось 5 років і вони вписані в паспорт батьків - обов'язкова наявність фото в паспорті батьків. У разі коли дитина вписана в паспорт одного з батьків, то в паспорті повинно бути як мінімум 2 вільних (чистих) сторінки.

2. Копія 1 сторінки загран.паспорта.

3. Копії старих Шенгенських віз.

4. Дві кольорові фотографії розміром 3,5 х4, 5 (на вписаних дітей теж!), Якісні, на світлому фоні, 80% обличчя (без посмішки, без окулярів, відкритий лоб і вуха). Чи не скановані! Фотографії повинні бути не старше 3 місяців

5. Копія внутрішнього паспорта (всіх сторінок з відмітками).

6. Анкета Туриста. УВАГА! Анкета ОБОВ'ЯЗКОВО заповнюється ручкою з синім чорнилом !!!!!

7. Розписка Туриста.

8. Анкета для підпису. УВАГА! Анкета ОБОВ'ЯЗКОВО заповнюється ручкою з синім чорнилом !!!!! Увага: анкета повинна бути роздрукована з використанням двостороннього друку (на одному аркуші з двох сторін).

Просимо звернути увагу! Потрібно два підписи при заповненні анкети:

  • Підпис у пункті 37.
  • Друга сторінка, правий нижній кут в тому місці, де присутня фраза (Підпис заявника). Підпис має бути чітким, як у закордонному паспорті. Всі інші пункти заповнювати не потрібно!

9. Копія свідоцтва про шлюб / розлучення.

МАТЕРІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НА ПОЇЗДКУ:

ДЛЯ ПРАЦЮЮЧИХ:

10. Оригінал довідки про доходи з місця роботи із зазначенням посади та розбивкою за останні 3 місяці.

Вимоги консульства до довідки:

  • Довідка обов'язково повинна включати в себе вихідний номер, дату видачі та реквізити: адреса, телефон підприємства
  • У довідці обов'язкова вказівка ??окладу, посади.
  • У довідці обов'язкова фраза про те, що на період ПОЇЗДКИ В АВСТРІЮ місце зберігається.
  • У довідці обов'язкова фраза про те, що довідка видана за місцем вимоги. 
  • Довідка обов'язково повинна бути завірена оригінальною мокрою (не сканованої) печаткою.
  • Якщо в тур їде директор або головний бухгалтер, довідка має бути підписана заступником. Директор не може дати довідку сам на себе.
  • Рекомендований розмір зарплати - від 3500 грн. в місяць.

Перевірте наявність всіх реквізитів підприємства.

11. Оригінал довідки з банку про стан рахунку (обов'язково у довідці повинна бути вказана дата відкриття рахунку). Сума на рахунку повинна бути з розрахунку 90 євро / добу на людину. Депозитні рахунки - консульство не приймає.

Якщо до Австрії їде подружжя, а рахунок у банку є тільки в одного, то залишок на рахунку повинен бути з розрахунку не менше 180 євро / доба, а також оригінал нотаріальної заяви про фінансування поїздки.

12. Копія договору з банком про відкриття рахунку (переклад договору на англійську чи німецьку - не потрібно !!!).

ДЛЯ ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМЦІВ:

13. Оригінал довідки з Податкової про доходи із зазначенням доходу за останні 2 звітних періоди.

Увага! Копії та оригінали звітів - консульство не приймає!

14. Оригінал довідки з банку про стан рахунку (обов'язково у довідці повинна бути вказана дата відкриття рахунку). Сума на рахунку повинна бути з розрахунку 90 євро / добу на людину. Депозитні рахунки - консульство не приймає.

Якщо до Австрії їде подружжя, а рахунок у банку є тільки в одного, то залишок на рахунку повинен бути з розрахунку не менше 180 євро / доба, а також оригінал нотаріального заява про фінансування поїздки.

15. Копія договору з банком про відкриття рахунку (переклад договору на англійську чи німецьку - не потрібно !!!).

ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ:

16. Копія пенсійного посвідчення.

17. Довідка з пенсійного фонду про нарахування пенсії, з розбивкою за останні 6 місяців.

18. Якщо пенсія менше 3500 грн на місяць, необхідно додати: 

  • довідка з місця роботи про доходи одного з родичів, із зазначенням посади та розбивкою за останні 3 місяці
  • довідка з банку про стан рахунку (обов'язково у довідці повинна бути вказана дата відкриття рахунку). Сума на рахунку повинна бути з розрахунку 90 євро / добу на людину.
  • оригінал нотаріального заява про фінансування поїздки.
  • документи, подтверждаящіе родинні зв'язки фінансіруящего особи із заявником.

ДЛЯ БЕЗРОБІТНИХ І ДОМОГОСПОДАРОК:

19. довідка з місця роботи про доходи одного з родичів, із зазначенням посади та розбивкою за останні 3 місяці.

20. довідка з банку про стан рахунку (обов'язково у довідці повинна бути вказана дата відкриття рахунку). Сума на рахунку повинна бути з розрахунку 90 євро / добу на людину.

21. оригінал нотаріальної заяви про фінансування поїздки.

22. документи, котрі підтверджують родинні зв'язки особи, котра фінансує із заявником.

ДЛЯ ДІТЕЙ:

23. Копія свідоцтва про народження.

24. Довідка зі школи.

25. Для неповнолітніх дітей, які подорожують з одним з батьків: 

  • нотаріально завірена копія нотаріального дозволу на виїзд дитини від другого з батьків.
  • копія першої сторінки українського паспорта цього батька.
  • У разі неможливості отримання дозволу - документи, котрі підтверджують причину його відсутності (ксерокопія свідоцтва про смерть одного з батьків, довідка матері-одиночки, судове рішення про передачу прав на виховання дитини одному з батьків і т.п.).

ДЛЯ СТУДЕНТІВ:

26. Довідка з навчального закладу.

27. При поїздці без супроводу батьків: - Документ, підтверджуючий її фінансування, а також довідка з місця роботи та з банку особи, оплачіваящего поїздку;

  • довідка з місця роботи про доходи одного з родичів, із зазначенням посади та розбивкою за останні 3 місяці.
  • довідка з банку про стан рахунку (обов'язково у довідці повинна бути вказана дата відкриття рахунку). Сума на рахунку повинна бути з розрахунку 90 євро / добу на людину.
  • оригінал нотаріального заява про фінансування поїздки.
  • документи, подтверждаящіе родинні зв'язки фінансіруящего особи із заявником.

Портал-Тур пропонує Вам замовити Тури до Австрії

Наші партнери