Болгарія

БОЛГАРІЯ НЕ ВХОДИТЬ В ШЕНГЕНСЬКУ УГОДУ

Документи, які необхідно надати для подачі в консульство:

1. Закордонний паспорт. АКУРАТНИЙ закордонний паспорт (термін дії не менше 270 днів на момент повернення з туру) з наявністю вільної двох сторінок для візи.

Не приймаються в консульстві: паспорти, які порвані, залиті рідиною, з відклеєними фотографіями, з підклеєними фотографіями.

Фото в паспорті повинне максимально збігатися із зовнішнім виглядом туриста в даний час.

Якщо людина кардинально змінила імідж (сильно схудла або поправилась, блондинка з довгими волоссям стала брюнеткою з коротким волоссям, чоловік з вусами і бородою поголив бороду, чоловік з густим волоссям постригся наголо) потрібно на сторінці Особливі відмітки вклеїти і завірити нове фото.

Паспорти з відмовами в роботу не приймаються.

Якщо у туриста ДВА закордонних паспорти, потрібно передати ОБИДВА в оригіналі (навіть якщо закінчився термін дії).

Просимо не передавати вирізані сторінки зі старих паспортів з раніше відїздженими візами.

Достатньо передати нам копії цих документів.

Паспорти з подвійним прізвищем приймаються за таких умов: Перша сторінка паспорта: по-українськи має бути написано два прізвища, наприклад Петренко-Василенко, в транслітерації теж повинно бути два прізвища: Petrenko-Vasylenko.

Якщо в паспорті написали на першій сторінці так: Петренко-Василенко / Petrenko, то на сторінці Особливі відмітки, повинен бути запис: Прізвище Petrenko, читати як Petrenko-Vasylenko.

Людина, яка змінила прізвище, повинна надати пакет документів на Нове прізвище.

Паспорти туристів, які мають позначки в паспорті, що свідчать про прийняття на облік в консульствах інших країн, в роботу не приймаються.

Для Громадян Росії. Документи в роботу приймаються.

Пакет документів, терміни подачі документів і розмір консульського збору просимо обов'язково уточнювати з менеджерами.

2. Анкета Туриста

3. Дві кольорові фотографії розміром 3,5 х4, 5 (на вписаних дітей теж!), ОБОВ'ЯЗКОВО !!!!! На світлому фоні 80% обличчя (без посмішки, без окулярів, відкритий лоб і вуха). Не скановані!

Фотографія повинна бути свіжа, не старше 4 місяців!

4. Копія всіх сторінок внутрішнього паспорта.

5. Копія ідентифікаційного коду.

ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ:

1. копія пенсійного посвідчення;

2. оригінал довідки з пенсійного фонду про нарахування пенсії за останні 6 місяців;

ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ШКОЛЯРІВ:

а) копія свідоцтва про народження дитини до моменту отримання ним українського паспорта;

б) довідка з місця навчання із зазначенням точної адреси і телефону школи.

з) нотаріально засвідчену копію дозволу для виїзду дитини за кордон.

Подорож з одним з батьків:

  • нотаріально завірену копію дозволу для виїзду дитини за кордон від другого з батьків (якщо дитині не виповнилося 18 років).

Подорож з двома батьками:

  • нотаріально завірену копію дозволу для виїзду дитини за кордон НЕ потрібно.

Подорож у супроводі третьої особи (без батьків), необхідно надати:

  • Нотаріально завірені копії дозволу від двох батьків на виїзд дитини, виписані на третю особу;
  • Копії українських паспортів обох батьків.
  • Якщо на момент оформлення документів поїздки, дитині не виповнилося 18 років (неповнолітня дитина), то довіреність повинна бути виписана максимально на термін дії 30 днів із зазначенням країн подорожі.
  • Доручення, оформлене на термін дії 360 днів, не має юридичної сили.

Детальна інформація на сайті прикордонної служби України:. За правилами оформлення віз в Болгарську Республіку, діти тільки віком до 16 років можуть бути вписані в паспорт батьків.

При досягненні дитиною 16 років, дитина повинна обов'язково мати свій проїзний документ.

Проїзний документ повинен бути дійсний не менше 90 днів з моменту повернення дитини на Україну після закінчення туру.

У дитячому проїзному документі може бать не лише одна вільна сторінка для вклейки візи, але вільне місце на сторінках для штампів.

Зверніть увагу! Сторінка Особливі відмітки не використовується для вклейки візи.

ОСОБЛИВІ СИТУАЦІЇ:

1. Якщо батьки або один з батьків дитини перебувають за кордоном, довіреність повинна бути оформлена за вимогами Законодавства України в Консульстві України в країні, де прибувають батьки.

2. Якщо один з батьків помер, для консульства потрібна копія свідоцтва про смерть.

3. Якщо один з батьків позбавлений батьківських прав, для консульства потрібно Копію рішення суду про позбавлення батьківських прав.

4. Якщо батько у дитини записаний зі слів матері (мати-одиночка), для консульства потрібно копію довідки із ЗАГСУ про те, що батько записаний зі слів матері (стаття 135 ЗУ.)

Прохання! Не передавати Оригінали названих вище документів, а також Оригінали свідоцтв про народження.

ДЛЯ СТУДЕНТІВ

1. копія студентського квитка (ОБОВ'ЯЗКОВО);

2. довідка з місця навчання із зазначенням точної адреси і телефону навчального закладу.

6. Консульський збір Болгарії - 35 €.

Консульський збір оплачується при кожній подачі, при відмові у візі, консульський збір не повертається.

Пільгові категорії (категорія громадян, які звільнені від оплати):

  • Діти до 18 років;
  • Студенти до 21 року при наявності оригіналу довідки з місця навчання денної форми навчання;
  • Інваліди (за наявності певного посвідчення);

7. Консульський збір Туреччини -31 $ або 21 €, віза відкривається на кордоні Болгарії та Туреччини.

Компанія "Портал-Тур" бажає Вам вдалого дня і хорошого настрою!

Портал-Тур пропонує Вам придбати Тури до Болгарії

Наші партнери